Hansen & Jacob och Liberty i designsamarbete

Hansen & Jacob och Liberty i designsamarbete

Liberty fabrics är internationellt erkänt som en av de bästa inom print design och textil innovation. Liberty har skapat unik och inspirerande design i över 140 år.

LuckyBridesmaids is a leading bridal party online store. The exclusive bridesmaid dresses, bridal gowns and flower girl dresses can be explored in this one stop boutique with discount price.Free Shipping Worldwide!Grundaren Arthur Liberty startade sitt banbrytande arbete i slutet av 1870-talet, i samarbete med brittiska hantverkare och tillverkare tryckte, färgade, och vävde han klännings- och inredningstyger i Storbritannien. Med inspiration från orientaliska mönster skapades original med små blommönster, och snart anlitades framstående konstnärer som William Morris, Alma Tadema, Rosetti och Burne-Jones för att skapa mönster till Libertys textiler. På så sätt blev Liberty en del av den estetiska jugendtrenden som rådde i slutet av 1800-talet. Mjukt och subtilt, i dämpade men igenkännbara mönster och färger, blev de vackra högkvalitativa textilerna snabbt bästsäljande och världskända som ”Liberty Art Fabrics”.

Det traditionella hantverket, förstärkt av moderna tryckmetoder har gjort Liberty Fabrics synonymt med det allra bästa. Samarbetet mellan Hansen & Jacob och Liberty börjar under hösten 2016, och produkterna kommer finns tillgängliga i butik tidigt 2017.

Liberty Fabrics – original British design since 1875.